ΤΟΥΡΣΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ FUKUJINZUKE (110ΓΡ)
Ένα τουρσί από ραπανάκι ντάικον και άλλα διάφορα λαχανικά
Web ID: 34907
Μάρκα |
YUTAKA |
---|---|
Χώρα Προέλευσης |
Κίνα |
Συσκευασία |
ΒΑΖΑΚΙ |
Τεμάχια ανά κιβώτιο |
6 |
Περιγραφή
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Λαχανικά (86%): Ραπανάκι, Αγγούρι, Ρίζα Λωτού, Μελιτζάνα, Τζίντζερ, Μωβ Περίλλα
Σάλτσα σόγιας: Νερό, Αλάτι, Ζάχαρη, Ενισχυτικό Γεύσης: Γλουταμινικό Μονονάτριο, Νερό, Ρυθμιστές Οξύτητας: Κιτρικό οξύ, Οξικό οξύ, Γλυκαντικό Μέσο: Ασπαρτάμη, Χρωστικός Παράγοντας: Ανθοκυανίνες, Σπόροι Σησαμιού, Μπαχαρικό Perilla, Συντηρητικό: Σορβικό Κάλιο.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΑΠΑΝΑΚΙ ΝΤΑΪΚΟΝ;
Το νταϊκόν (daikon) προέρχεται από την Ανατολική Ασία, συγκαταλέγεται στα ραπανάκια και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ιαπωνία. Το όνομά του στα Ιαπωνικά σημαίνει «μεγάλη ρίζα». Είναι όντως αυτό, μια ρίζα μεγάλη και μακρόστενη σαν ένα τεράστιο λευκό καρότο. Υπάρχουν πάνω από 300 ποικιλίες νταϊκόν στην Ασία, με διαφορετικό σχήμα ή χρώμα, όπως το μαύρο, το κόκκινο ή το κίτρινο, αλλά σε κάθε περίπτωση η λευκή μακρόστενη ποικιλία είναι η πιο συνηθισμένη. Σε αντίθεση με τα ραπανάκια που γνωρίζουμε, το νταϊκόν είναι πολύ πιο ήπιο και γλυκίζει ελαφρώς. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες C και Β, και σε μέταλλα όπως κάλιο. Περιέχει επίσης ασβέστιο, μαγνήσιο, σελήνιο, σίδηρο και χαλκό, ενώ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και άλλες ουσίες με αντιφλεγμονώδη δράση.